Praznici nam stižu, a sa njima i popust na upis novih mališana u naš vrtić!

Nova godina je praznik kome se radujemo i mi odrasli, a naši mališani posebno.
Stiže nam Deda Mraz sa vrećom poklona za sve one koji su u predhodnoj godini bili dobri.
Tako je Deda rešio da svim mališanima koji su bili poslušni i dobri, pokloni upis u naš Vrtić „Kućica Maštalica“ sa popustom od 10%.
Roditelji, pozivamo Vas da prijavite decu koja ovaj poklon zaslužuju još danas! ☺

S obzirom da deca najviše reaguju na najbliže okruženje, njihovo rapoloženje je direktan odraz atmosfere u porodici i vrtiću, baš zbog toga se mi trudimo da praznike dočekamo sa ljubavlju i posebnom pažnjom.
Sa pričama, prazničnim čarolijama treba početi što ranije kako bi deca to mogla da usvoje kao sastavni deo života, odraz ljubavi, sloge i bliskosti u porodici. Pevajte Novogodišnje pesmice, pravite ukrase za jelku, učestvujete i radite na prazničnoj dekoraciji sa vašim mališanom, sve to podstiče maštu, razvija osećaj sreće i gradi pozitivan pristup životu.
Mi u našem vrtiću pravimo pravu prazničnu bajku, puno se radujemo i negujemo prazničnu atmosferu. Verujemo u priču o Deda Mrazu i na taj način podstičemo kognitivni i moralni razvoj deteta, inspirišemo decu da razvijaju maštu. Pišemo pisma Deda Mrazu kojima izražavamo želje. Pravimo poklone i učimo decu kako da svoje poklanjanje „oboje“ pravim vrednostima i osećanjima. U pripremi praznika i prazničnih priredbi učestvuju i roditelji.

Važno je zapamtiti da deca uče po modelu svojih roditelja, odnosno imitiraju roditeljsko ponašanje i sistem vrednosti i razmišljanja. Pokažite svojoj deci da praznici mogu biti radosno doba godine, a ne stresan i iscrpljujući maraton po tržnim centrima. Od njihovog ranog detinjstva naglašavajte da nije bitno dobiti hrpe poklona, već davati i primati od srca.

„Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze, ne oklevaj, ne dremaj već poklone spremaj…“